Çeşitleri ile kafamızı karıştıran o radyal fan; SALYANGOZ FAN!

Çeşitleri ile kafamızı karıştıran o radyal fan; SALYANGOZ FAN!

Salyangoz Fan dediğimiz zaman birçok çeşit ile karşılaşıyoruz. Motoru fanın içinde olan, motoru hava akımının dışında olan, boyutu daha küçük olan veya bir insan boyuna yakın olan peki bu fanın neden bu kadar çeşidi var? Ne işe yarar? Nerede kullanılır?

Fan seçimi ihtiyaca yönelik yapılmalıdır. İhtiyaca yönelik salyangoz fana ulaşmak aslında hiç zor değil. Öncelikle yapmak istediğimiz şeyi belirlemeliyiz. Örneğin el işçiliği yaptığınız bir yerde tozlar sebebi ile çalışamıyorsunuz ve tozların dağılması için bir salyangoz fana ihtiyacınız var. Bu durumda küçük bir salyangoz fan tercih edebilirsiniz. Tabi kullanacağınız kanal genişliği ve uzunluğunun da hesaplanması, seçiminizin ihtiyaçlarınıza göre şekillenmesi gerekmektedir.

Farklı bir örnek ise; marangoz atölyenizde talaşları toparlayacak bir salyangoz fana ihtiyacınız var ise bu durumda kanatların talaş dolup tıkanmaması için geniş kanatlı bir fan tercih edilmelidir.

Alanı biraz daha büyütüp daha farklı bir örnek verelim mi? Seranızı en doğal şekilde havalandırmak için doğal havayı içeriye dağıtmak istiyorsanız Çift Emişli Salyangoz fanları incelemelisiniz.

- Bu örneklerde bahsettiğimiz ürünleri daha detaylı inceleyelim…

Salyangoz Fanların çalışma prensibi teknikte; merkezden eşit uzaklıklarda dairesel dizilmiş fan kanatlarının dönüşü sonucunda merkeze paralel gelen havanın basınç farkı oluşturarak hareket etmesini sağlamaktır.

Çalışma prensibini daha basit tanımlamak gerekir ise; havanın bir alandan çekilerek, çark içerisinde döndürülüp başka bir alana güçlü hava akışının sağlanmasıdır. Basınç ve hava debisi bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli detaydır.

Bazı salyangoz fanlar özel olarak üretilirken bazıları ise; seri şekilde üretilmektedir. Örneğin SGF (Sac Gövdeli Salyangoz Fanlar), AGF (Alüminyum Gövdeli Salyangoz Fanlar), OBRA (Tek Emişli Sık Kanatlı Salyangoz Fanlar), OBRS (Tek Emişli Seyrek Kanatlı Salyangoz Fanlar), ÇES ve OÇES (Çift Emişli Salyangoz Fanlar) ürünleri seri üretilirken, Endüstriyel Fanlar grubunda incelediğimiz ABS (Alçak Basınçlı Salyangoz Fanlar), OBS (Orta Basınçlı Salyangoz Fanlar) ve YBS (Yüksek Basınçlı Salyangoz Fanlar) ürünleri dilediğiniz özelliklerde kişiselleştirerek size özel üretilmektedir.

SGF (Sac Gövdeli Salyangoz Fanlar) ve AGF (Alüminyum Gövdeli Salyangoz Fanlar); küçük salyangoz fan grubuna dahil edilebilir. Bu ürünler doğrudan atış yapmak üzerine kullanım için uygundur. İsimlerinden de anlaşılacağı gibi kasaları bu ürünleri ikiye ayırmaktadır. SGF ürünü kasası sacdır. AGF ürününün kasası ise; Alüminyum dökümdür. Sık kanatlıdırlar. Motor kapağının altında bağlantı şemasına ulaşabilir kolaylıkla elektrik bağlantınızı yapabilirsiniz.

OBRA (Tek Emişli Sık Kanatlı Salyangoz Fanlar) ve OBRS (Tek Emişli Seyrek Kanatlı Salyangoz Fanlar) yuvarlak ağızdan alıp kare ağızdan atış yapar yani hem emiş fanı hemde atış fanı olarak kullanıma uygun ürünlerdir. Bu ürünlere hız kontrol cihazı ekleyerek devrini düşürüp o şekilde de kullanabilirsiniz. OBRA-140, OBRA-200 ve OBRA-260 olarak üç modelde incelenirler. Modellerde kendi arasında özelliklerine göre çeşitlendirilmiştir. 1400 devir ve 2800 devir seçenekleri mevcuttur ayrıca sadece endüstriyel elektrik (380V Trifaze) değil ev elektriği (220V Monofaze) ile de bu ürünleri çalıştırabilirsiniz. OBRS ise bu serinin seyrek kanatlı salyangoz fan grubudur. Malzeme nakli konularında Seyrek kanatlı fanların tercih edilmesini öneririz.

ÇES ve OÇES (Çift Emişli Salyangoz Fanlar) ise çift taraftan emiş, kare ağızdan atış yapar. Motorun hem sağ hem de sol yönünden emiş yapabilmektedir. Doğal hava akışı için uygun bir fandır. 220 V, monofaze ev elektriği ile çalışmaktadır. ÇES ve OÇES ürünlerini birbirinden ayıran en temel özellik hava debileridir. Fan yapıları sık kanatlıdır.

Endüstriyel Salyangoz fan grubunda ise basınç detayı büyük bir fark yaratmaktadır. GAMAK, VOLT veya ELK gibi en başarılı motorların kullanıldığı bu ürünler kanal sistemlerinizin baş kahramanı olacaktır. İstediğiniz yönde, istediğiniz basınç, debi ve motor özelliklerinde tamamen size özel üretilmektedir. Bu fanlar özelleştirilmek için en uygun üründür. İster logonuzu ekleterek, ister değerlerini belirleyerek seçim yapabileceğiniz ürün grubumuzdur.

Ayas markalı tüm ürünlerin üzerinde bir ürün bilgilendirme kartı bulunur. Kart üzerinde bulunan Kare kodu okutarak, ürünler ile ilgili detaylara Garanti koşullarına, çalışma prensibine, kullanım alanlarına, bağlantı şemasına, bir sorun yaşadığınızda çözüm önerilerimize ve daha pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi alabilmek için Ayas Aspiratör’un uzman mühendislerine kullanım amacınızı, istediğiniz ürün detaylarını aktarıp seçim yapabileceğiniz öneriler alabilirsiniz.

Salyangoz Fan seçerken üreticiden almanın en güzel tarafı, size en uygun ürünün önerilmesi, üretilmesi ve teslimatı konusunda pratik çözümlerin size sunulabileceğini bilmenizdir.

Şimdi seçim yaparken nelere dikkat etmek gerektiğini biliyoruz.

Tek yapmanız gereken Alışveriş Sepetinizdeki ürünün alanınıza uygunluğunu kontrol etmek

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.