Sanayi Tipi Vantilatör Üretmek ve Boğazda Balık Sofrası

Sanayi Tipi Vantilatör Üretmek ve Boğazda Balık Sofrası

SANAYİ TİPİ VANTİLATÖR ÜRETMEK VE BOĞAZ’DA BALIK SOFRASI ….

80’li yıllarda ülkemizdeki üretim imkanlarının oldukça kısıtlı olduğunu yaşı 50’lere varanlar rahatlıkla hatırlarlar. Özellikle sanayiciler için yeni bir şeylerin üretilmesi maceralarla dolu bir yolculuk olmuştur. Bu konu ile ilgili bizlerden bir hikaye size…

Ayas Aspiratör ve Vantilatör şirketinin kurucusu , rahmetli Bülent Özyazgan ,1982 yılının Temmuz ayında ,akşam yemeği için gittiği bir restoranda , (henüz klima diye bir şey ülkemizde yokken ) ortamın dışarıya göre oldukça serin olduğunu hisseder . Daha sonra restoran sahibine Amerika’ dan hediye olarak geldiğini öğrendiği , büyük sanayi tipi vantilatörleri görür. Kendisi de havalandırma ürünleri imalatı yaptığından bu büyük vantilatörler ilgisini çeker. Restoran yetkililerinden , benzer tarzda ürünler üretmek için bir tanesinin satılması için rica eder. Ancak buna olumlu yanıt alamaz. Birçok kişinin bu vantilatörleri çok beğendiği hatta satın almak istedikleri öğrendiğinde ise ısrarı daha da artar . Tanınmış bu restorana üst üste 9 gün daha gider. Belki de endüstriyel vantilatörlerden rahatlıkla bir tane alabilecek parayı 10 gün ardı ardına balık sofrasına ödemeye mecbur kalır. En sonunda yetkilileri kısa süreliğine ödünç almak için ikna eder. Tabi karşılığında ürettiği yeni tip büyük vantilatörlerden bu mekana 3 adet hediye edecektir.

1983 yılının mayıs ayında üzerinde bir çok revizyon yapılmış "Ayas Devekuşu Vantilatör” havalandırma sektörüne adım atmış olur. Adım atmış tabirini rahatlıkla söyleyebiliriz çünkü " yürüyen vantilatör " olarak adlandırılmış bu Ayas devekuşu vantilatör .hemen sonrasında kısa boylu model "Ayas akrep vantilatör” üretilmiş. Peşine diğer kuşlar gelmiş. Flamingo Vantilatör , Leylek Vantilatör, Pelikan Vantilatör …. Onlardan sonra "kelebek vantilatör”.

Meşhur restoran ve ürettikten sonra hediye ettiğimiz Sanayi tipi Devekuşu vantilatörler…

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.