Güvenli Online Alışverişin Altın Kuralları

19-06-2023 08:50
Güvenli Online Alışverişin Altın Kuralları

Online Güvenli Alışverişin Altın Kuralları


2019 yılından bu yana online satış alanında bizde yer alıyoruz. Dört sene içerisinde aldığımız yola baktığımızda “Keşke daha önce başlasaydık.” Demekten kendimizi alamıyoruz. Tüm müşterilerimizi, fabrikamızı ziyarete gelmiş gibi düşünüyoruz. Her sipariş ekibimiz için çok kıymetli.

Başlıktan da anlaşılacağı gibi bu yazımızda size ”güvenli alışveriş” veya “güvenli e-ticaret” kavramlarından bahsetmek istiyoruz. Esasen yapmak istediğimiz satıcı kimliğimizi bir kenara bırakıp biz müşteri olsaydık ne yapardık, bunu anlatmak…

Süreç, ürünü ararken başlıyor. Bir Salyangoz fan ihtiyacımız var ise; tarayıcımızın arama alanına salyangoz fan yazıyoruz sonra bin bir çeşit fan arasından seçimimizi yapıyoruz/yapmaya çalışıyoruz.

Ararken elimizdeki salyangoz veya aksiyel fana benzemesine dikkat ediyoruz. Çünkü fotoğraflar bizi yanıltabilir. Ama Mağazaları gezsek şimdi bir sürü zaman kaybedeceğiz. Gezerken de farklı seçenekler görüp kafamızı karıştıracağız. Peki bu işi bir üretici ile görüşsek?

   Fabrika Satış Mağazası

Bu tabir uzun zamandır hayatımızda, Bu aslında; üreten ve ürettiğini satan anlamına geliyor. Müşteri için; “bir sorun olur ise yeniden kapılarını çalabilirim, ürünü daima bu adresten bulabilirim. Aracısız alışveriş yapabilirim” demek oluyor. Bu aşamada satıcıyı bulduk, ürünü nasıl tespit edeceğiz? Bir bilene sormak gerekmez mi? Gerekir.

   Uzman Desteği

Bir ürün almanız gerektiğinde eğer elinizde ürünün bir etiketi yok ise tahmini bilgiler ile araştırmaya koyuluyoruz. Bu tahmini bilgilere en yakın olanı da sipariş ediyoruz. Ürün geldiğinde deniyoruz. Olduysa olmuştur.. Ya olmadıysa? İşte bu sebeple amacınıza ve alanınıza göre bir havalandırma ürünü, salyangoz veya aksiyel fan seçmelisiniz. Bu konuda Satış Danışmanlarımız ve Mühendislerimize ulaşabilir. Bilgi alabilir ve en uygun ürünü seçip sipariş verirsiniz böylelikle hem zaman kaybetmemiş hem de doğrudan ihtiyacınızı almış olursunuz. Ürüne karar verdiniz siparişiniz de vereceksiniz ama alışveriş yapacağınız site güvenli mi?

   Güvenli Ödeme

Güven soruları bitmez ama başlangıç soruları; “Kart bilgilerimi kopyalar mı? Veya “bana istediğimden bambaşka şeyler gönderirler mi?” Haklısınız. Her gün haberlerde benzer şeyler görüyoruz bu yüzden alışveriş yapmadan önce bir güvenir olduğundan emin olmak gerekir. Bu sitenin “ETBİS” sistemine kayıtlı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. (Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS), e-ticaret yapan işletmelerin kayıt altında olması ve e-ticaret verilerinin sağlıklı bir şekilde takip edilmesi amacıyla kurulmuştur. Bu kapsamda, bir işletmenin ETBİS’e kayıtlı olması ve internet sitesinde ETBİS karekodun bulunması, bu işletmenin mevzuat çerçevesinde gerekli yükümlülükleri yerine getirdiğini göstermektedir.) Sonrasında Şirket bilgilerine ulaşıp şirket özelinde bir araştırma sağlayabilirsiniz. Son olarak Güvenlik Sertifikalarının olup olmadığından emin olabilirsiniz. Bir işletmenin kapıda ödeme yöntemi ile satış yapmaması riskli bir şirket olduğunu göstermez. Bunların hepsinin maliyeti artırdığını maliyet artınca da ürünün fiyatının artacağı gibi gerçekleri unutmamamız gerek. Buraya kadar her şey tamam. Ödemenizi yapacaksınız ama Kargo bedeli kime ait?

   Ücretsiz Kargo

Ücretsiz kargo önemli bir faktör çünkü ne yazık ki her gideri düşünmemiz ve buna göre alışveriş yapmamız gerekiyor. Kargo bedava olsun diye hangimiz anlamsız alışverişler yapmadık ki? Kargo fiyatlarının bu denli yüksek olduğu bir dönemde, ücretsiz kargo ile alışveriş yapmak büyük bir nimet ve sitemizde gördüğünüz tüm ürünlerde kargo ücretsiz. Tamam sadece ürünün parasını ödeyeceğim. Bundan da emin oldum. Pekala bu ürünün Garantisi Var mı?

   2 Yıl Üretici Garantisi ve Yedek Parça Desteği

Fan, Aspiratör, Vantilatör, Cep telefonu veya tost makinesi ne alırsak alalım mutlak bir sorun yaşadığımızda ne yapacağımızı nereden satıcıya ulaşacağımızı bilmek isteriz. Alışverişi yaparken zaten firmayı araştırmıştık. Şimdi yapmamız gereken firmayı arayıp sorunun çözümü için ne yapacaklarını öğrenmek… Ayas Aspiratör ’ü arayıp sorunu söylediğinizde çözümü var ise telefonda bilgisi verilir. Eğer çözüm için ürünü görmek gerekir ise İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan fan/aspiratör üretimi yapan fabrikamıza ürünü getirmeniz veya kargo ile göndermeniz istenir. Sorun mutlak çözülecektir. Sonuçta bu ürünün üreticisi olmak bunu gerektirir.. Diyelim ki üründe sorun yok ama siparişi verdiniz ve almaktan vazgeçtiniz. O zamanda ihtiyacınız olan;

   Ücretsiz İade veya Değişim

İnternetten aldığınız her hangi bir üründe haklarınız bilmeniz gerekmektedir. Alışveriş yaptıktan sonra ürünü kullanmadan 15 gün içerisinde iade edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek bir detay var. O da ürünün tekrar satılabilirliğini kaybetmemiş olması. “Sadece kasasında ufak bir delik açtık ne olacak ondan, satarsınız başkasına…” peki siz kasasında delik olan bir ürün alır mıydınız? Aslında hayatın her alanında olduğu gibi burada da kendinize yapılmasını istemediğiniz hiçbir şeyi başkasına yapmamalısınız.

Şimdi birlikte düşünelim; Havalandırma fanınızı, (aspiratörünüzü, fanınızı veya vantilatörünüzü) Fabrikadan, Mühendisler ile görüşerek, güvenli bir şekilde, ücretsiz kargo ile siparişinizi verdiğinizde ve her zaman ulaşabileceğiniz bir satış danışmanınız var ise alışveriş yapmak keyifli olmaz mı? Hvacturk.com bu hizmeti size sağlıyor.

Biz bu metni size hem satıcı hem de alıcı gözüyle yazıyoruz. Ne kadar ürün satıyor olsak dahi aynı zamanda bizler de on-line alışveriş yapmayı seviyoruz.

E-ticaret çok güzel bir kolaylık ama güvenilir adreslerden yapıldığında…

Bol kazançlı günler dileriz, her anlamda.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.